faterasz építés,Dunabogdány,kemence építés,Budapest, füstölő építés,fa terasz építés,faház felújítás,Budakalász,füsttel tartósítás,füstölő építés,Göd,kocsibeálló építés,Gödöllő,kerti pavilon építés,Kisoroszi,Pest-megye,felújítás,Pilisborosjenő,Piliscsaba, Pilisszentkereszt,szaletli építés,Szentendre, Tahitótfalu,előetető építés,Visegrád,Vác,kemence építés,Üröm,térkövezés,kerti lépcső építés,Dunakeszi,kerti füstölő építés, kerti kemence építés, kemence Bence, kandalló építés, Szentendre,
2014. július 24., csütörtök
KEMENCE SURÁNYBAN
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunabogdány,
Dunakeszi,
füstölő építés,
Göd,
Gödöllő,
kandalló építés,
kemence építés,
kerti kemence építés,
Leányfalu,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Pomáz,
Szentendre
2014. július 20., vasárnap
KEMENCE PILISBOROSJENŐN
Manapság már számos lehetőség adódik ezen technika
kivitelezésére otthonában is. Ráadásul egy kemence például a mesebeli gonosz
boszorkány elintézésén kívül még többféle felhasználási móddal bír. Finom
ételek elkészítése mellett nagyszerű fűtési lehetőséget is kínál.
A beltéri kemence az állandóan lakott hagyományos családi házak fűtésén túl, alkalmas kisebb nyaralók, víkendházak esetén, ahol a távfűtés nem elérhető, a hősugárzó óriási villanyszámlát eredményez, a gázfűtés hosszútávon drága. Ráadásul ez a fajta megoldás nemcsak esztétikus, hanem illeszkedik a környezethez, az adott lehetőségekhez és egyben biztosítható a főzés is.
Kültéri kemencével pedig a kerti partik nagyobb vendégseregének ellátásáról is gondoskodhat. Így nem kell lemondani az őszi grillezésekről, hiszen egy jól megépített, speciális kialakítású kemence alkalmas a téli hidegben is a főzésre.
Az egyre divatosabbá váló kemence, kandalló kivitelezését
érdemes olyan szakemberre bízni, aki a folyamatos
fejlesztésekkel, egyéni megoldásokkal képes a megrendelő igényeihez igazítani.
A kemence a Kárpát medencei főzőkultúra része, gondoljunk a friss parasztkenyér
illatára, a hamuban sült pogácsára vagy kemencés lángosra, meg a sült húsokra. A búbos kemence igazi hungarikumnak mondható, amihez a szükséges hagyományos, természetes és magyar alapanyagok helyben megtalálhatók.
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunabogdány,
kemence építés,
kerti füstölő építés,
kerti kemence építés,
Kisoroszi,
Leányfalu,
Pest-megye,
Surány,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Vác,
Visegrád
2014. július 11., péntek
KANDALLÓ ÉPÍTÉS
Egyre többen választják a hő légfűtéses kandallót. Ezek a
készülékek - mint a nevükben is benne van - közvetlenül a helyiség levegőjét
fűtik. Ennek előnye, hogy egy külső körülményektől teljesen független fűtési
lehetőség jelenik meg lakásunkban, amellyel akár napokon keresztül is
temperálni tudunk a helységeket. Jellemzően kiegészítő vagy elsődleges fűtésként
jöhet szóba, ügyesen használva ezeket a kandallókat az éves fűtésszámla 1/3-a
is megspórolható.
Sok kellemetlen tapasztalattal lehetünk kevesebbek, ha már a lakás tervezésekor
kandallókkal foglalkozó szakember segítségét kérjük. A hideg tér gyors
felfűtése szempontjából ideális fűtési megoldás, mert a meleget az égés
pillanatától kezdve azonnal ontja, és fél-, háromnegyed óra múltán a fagyos
helyiséget is meleggé varázsolja a jó hatásfok és nagy teljesítmény jóvoltából.
A rendszer nagy előnye a cserépkályhával
szemben, hogy jól szabályozható és jóval nagyobb teljesítményű.
Címkék:
Budapest,
Dunabogdány,
Göd,
Gödöllő,
kandalló,
kandalló építés,
Leányfalu,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Pilisszentkereszt,
Pomáz,
Surány,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Visegrád
2014. április 25., péntek
BOGRÁCSOZÁS VAGY SZALONNASÜTÉS?
Van, aki a bográcsosra, vagy más a szabad tűzi szalonnasütésre esküszik, megint mások a nyárson, vagy a roston sült ételek. Az igények eltérőek, azonban ma már kevés olyan kert van hazánkban, ahol a növények nyújtotta hangulatos környezetben ne készült volna valamilyen ínycsiklandó finomság. Lehet, hogy füst adó plusz aromák, de a szabadban készült ételek mindig más ízvilágot adnak, mint a lakásban adott konyhai ízek.
Címkék:
bográcsozás,
Budapest,
Dunabogdány,
Dunakeszi,
füstölő,
Göd,
Gödöllő,
kemence építés,
Kisoroszi,
Leányfalu,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
szalonnasütő,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Visegrád
2014. március 6., csütörtök
KERTI LÉPCSŐ,TÉRKÖVEZÉS, BURKOLÁS, TÁMFAL ÉPÍTÉS
Kerti lépcső olyan területen helyezkedik el, ahol jelentős szintkülönbségek vannak a kertben, (változatos talajszint) hegyvidéken és dombokon, lépcsők és a támfalak építése minden telken szükséges, és általában egyetlen megoldás.
Hívjon most!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Címkék:
Budapest,
kerti füstölő építés,
kerti kemence építés,
kerti lépcső építés,
Leányfalu,
lépcső építés,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Visegrád
2014. február 14., péntek
ELŐTETŐ ÉPÍTÉS
Fa előtető
előnyei közül párat említenék:
- természetes anyag,
- esztétikus, nem
rideg,
- kivitelezhető szinte bármilyen homlokzatra,
- esőtől, hótól, (széltől),
védelmet nyújt, akár a kerti kemence védelmére is,
- esztétikusan és mutatós,
- a szerkezet
fa,
- meglévő teraszok védelmére és a védeni kívánt területekre
ajánlom.
Ha teraszunkat vagy erkélyünket jobban ki szeretnénk használni,
gondoskodnunk kell az eső, a szél és a hó elleni védelemről. Ebben az esetben
kiváló választás lehet a fa előtető. Fa előtető segítségével
egy új helységet kapunk, amit télen-nyáron használhatunk. Nyugodtan kint hagyhatjuk télen is a fa terasz alatt kerti
bútorunkat és egyéb tárgyainkat.
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunakeszi,
előtető építése Leányfalu,
építés,
Göd,
Gödöllő,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Pilisszentkereszt,
Pomáz,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Vác,
Visegrád
2014. február 13., csütörtök
KERTI FÜSTÖLŐ ÉPÍTÉS
A sózást előbb leírt, módon elvégezzük. A pácolásnál mindig
ügyeljünk arra, hogy a páclé állandóan
ellepje a sonkát, szalonnát (húsokat).
ellepje a sonkát, szalonnát (húsokat).
Páclé: egy kiskanál kakukkfű, fenyőmag, koriander, mustármag,
majoránna, bors, borókabogyó, 2 liter vizeben felforraljuk, forralás
közben rakjunk bele babérlevelet, szárított erős paprikát, fokhagymát, ízlés szerint.
A páclé 5 percig főzzük (forráspontig). Lehűlés után hozzáöntjük a sós léhez,
ez lesz a páclé.
Általában 4-5 hétig is pácoljuk a húsféléket, (ha azt akarjuk,
hogy jól átérjen) két-három naponta
fogasuk át a húst.
A füstölés során figyelnünk kell a hideg füstre, csak parázsnak
szabad lennie, tűz nem lehet a füstölőben. A füstöléshez használhatunk különböző
fűrészporokat, gyümölcsfát, keményfákat, pl.: akác, tölgy, bükk. (Nyírfát,
vagy gyantás fát, pl. fenyőt, soha ne használjunk.) Ha az utolsó
füstölésnél egy marék kukoricadarát dobunk a tűzre, szép piros színű füstölt húst
kapunk, finom aromát kap. Jó füstölést!
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunabogdány,
építés,
füstölés,
kerti füstölő építés,
Kisoroszi,
pácolás,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Pilisszentkereszt,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Visegrád
2014. február 1., szombat
FATERASZ ÉPÍTÉS, FAKORLÁT ÉPÍTÉS
A faterasz lényege, természetes anyagból készül, kevesebb költségvetésbe kerülhet beton társaihoz
képest.
A ház és a kert összekapcsolódása és a harmóniája lenyűgözi a embert.
A meleg burkolatának köszönhetően, a fa folyamatos töltődést ad használójának.
Faterasz építésnél, a vázszerkezetét Akácfából vagy Tíkfából építjük. (fa terasz építése előtt, a összes faanyagot lekezeljük)
Mert a összeszerelt állapotába, már a utókezelés nehéz feladat lenne.
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunakeszi,
fa terasz építés,
faterasz építés,
Göd,
Gödöllő,
Leányfalu,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Pilisszentkereszt,
Pomáz,
Szentendre,
Üröm,
Vác,
Visegrád
FÜSTÖLŐ ÉPÍTÉS
Füstöléshez pácolás:
A pácolt és füstölt húsok tartósítása, a húsok hosszú idejű eltartását biztosítja.
Pácolásra általában a comb, lapocka, tarja, csülök, oldalas, szalonnák kerülnek.
Házilag kétféle pácolási módot használunk, a száraz és a pácleves módszert. A száraz pácolási mód az egyszerűbb. De bármelyiket használhatjuk ízlés szerint. Először a száraz pácolásról írok.
Első lépés a besózás. Hogy a hús színe szép eleven maradjon, 1kg sóhoz 1dkg salétrom sót keverünk, majd a keverékkel erősen dörzsöljük át a húsokat, a csontoknál különösen figyelve, a bőr felületét is. Három-négy naponta forgassuk át,
és sózzuk vékonyan újra, de hagyjuk a keletkezett sós húslében. A sonkát, meg a nagyobb húsokat három hétig hagyjuk a sóban. A beérés után langyos vízzel lemossuk a húsokat. Egy éjszakát hagyjuk szikkasztani füstölés előtt, minél hidegebb levegőn szikkasszuk.
(ha lehetséges szabad levegőn, így sokkal szebben fogja meg a füst) Megkezdhetjük a füstölést. A füstöléshez hideg füstöt biztosítunk. Akkor kész a füstölés, ha a húsok színe szép sötét zsemleszínű, mint ahogy a képeken is látszik. A füstölt árukat száraz, levegős, hűvös helyen tároljuk.
A képeken látható füstölőket építünk, házigazda hasznos társa, a kertdísze, szépsége egyben.
Jó füstölést!
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
A pácolt és füstölt húsok tartósítása, a húsok hosszú idejű eltartását biztosítja.
Pácolásra általában a comb, lapocka, tarja, csülök, oldalas, szalonnák kerülnek.
Házilag kétféle pácolási módot használunk, a száraz és a pácleves módszert. A száraz pácolási mód az egyszerűbb. De bármelyiket használhatjuk ízlés szerint. Először a száraz pácolásról írok.
Első lépés a besózás. Hogy a hús színe szép eleven maradjon, 1kg sóhoz 1dkg salétrom sót keverünk, majd a keverékkel erősen dörzsöljük át a húsokat, a csontoknál különösen figyelve, a bőr felületét is. Három-négy naponta forgassuk át,
(ha lehetséges szabad levegőn, így sokkal szebben fogja meg a füst) Megkezdhetjük a füstölést. A füstöléshez hideg füstöt biztosítunk. Akkor kész a füstölés, ha a húsok színe szép sötét zsemleszínű, mint ahogy a képeken is látszik. A füstölt árukat száraz, levegős, hűvös helyen tároljuk.
A képeken látható füstölőket építünk, házigazda hasznos társa, a kertdísze, szépsége egyben.
Jó füstölést!
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunabogdány,
füstölő építés,
kerti füstölő építés,
Kisoroszi,
pácolás,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Pilisszentkereszt,
Szentendre,
Tahitótfalu,
Üröm,
Visegrád
2014. január 31., péntek
FAHÁZ FATERASSZAL
A faház elbontás helyett felújításra került. Vázszerkezetét és a tetőszerkezetét megérősítettük. A faház elülső részén egy faterasz lett kialakítva előtetővel, így 16m2-el lett a faház kibővítve.
A hőszigetelése kívülről 10cm-es dryvit rendszerrel lett megépítve, belülről, a meglévő kőzetgyapotot 3cm-es hungarocell hő tükrös fóliájával láttuk el. Ennek köszönhetően a faházat télen is lakják. A teraszáról gyönyörű panorámát kapunk a romantikus kertre, a hangulatos patakra és a tavakra amit barátom Erberling Miklós tervezett és épített.
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
A hőszigetelése kívülről 10cm-es dryvit rendszerrel lett megépítve, belülről, a meglévő kőzetgyapotot 3cm-es hungarocell hő tükrös fóliájával láttuk el. Ennek köszönhetően a faházat télen is lakják. A teraszáról gyönyörű panorámát kapunk a romantikus kertre, a hangulatos patakra és a tavakra amit barátom Erberling Miklós tervezett és épített.
Hívjon bizalommal!
Üdvözlettel: Czapár Gábor
Címkék:
Budapest,
Dömös,
Dunakeszi,
fa terasz építés,
faterasz építés,
felújítás,
Göd,
Gödöllő,
Leányfalu,
Pest-megye,
Pilisborosjenő,
Piliscsaba,
Pilisszentkereszt,
Szentendre,
Üröm,
Vác,
Visegrád
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)